tisdag 16 juli 2013

Lite mer att tänka på när du sätter upp mål

Under rubriken mentalt kan du gå in och titta om du är nyfiken på hur du kan stärka den mentala biten i din träning. Detta är en ny etikett som jag ser som ett litet experiment inför framtiden.

Sist skrev jag om mål och planering, här kommer lite till som kan vara bra att fundera på då man tänker kring mål.

  1. Vad behöver din häst/dina hästar för att nå målet, miljöträning, tävlingserfarenhet, klättring, massage, styrka, kondition, vila?? Gör en analys av nuläget och lägg upp ett träningsupplägg för hästen utifrån dagsläget. 
  2. Vad behöver jag själv? Du kanske behöver träna på något annat för att bli en bättre ryttare,  styrketräning, mental träning, lyhördhet för hästen, teoretisk kunnande, självinsikt. Var ärlig mot dig själv och se det som utmaningar att ta tag i.
  3. Hinder kan dyka upp på vägen mot målet. Funder därför på vilka hinder som skulle kunna dyka upp för då är du förberedd , då är det mycket lättare att handskas med de hinder som dyker upp. Det viktiga är att när det dyker upp är att försöka att arbeta sig över dom eller runt dom. Vilka möjligheter finns det för dig och din häst om det dyker upp hinder. Vem kan hjälpa dig över och stötta dig. Hur vill du bli stöttad, vad är bäst för dig?
Berätta om dina mål för din tränare och tala om hur du vill bli stöttad för att nå dit!

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar