tisdag 4 augusti 2015

Good Harry!

Harry skötte sig exemplariskt när jag red honom i går och nu har jag ridit i alla gångarter också! Harry hade öronen framåt hela tiden och verkade väldigt nöjd med situationen faktiskt, så när vi skrittat och travat i några varv och svängt och stannat lite så fattade vi galopp och det om vi gjort det hur många gånger som helst förut. Harry har med all säkerhet gjort detta tidigare och det märks nu. Jag har ju inte ridit honom på en och en halv vecka nu och detta var femte gången jag satt upp. Vi körde utan lina direkt och Pajen kunde sitta i ett hörn och titta på när jag red omkring på egen hand. Hon stod bara i mitten  en stund i början och när vi galopperade.

Han är så himla rolig att jobba med, han är känslig och lyhörd, men ändå orädd och han verkar vara väldigt lättlärd. Han tänker framåt och vill gärna trava mest hela tiden och det som är svårast är att sakta av, skänkeln förstår han och man behöver inte rida med något spö utan han går fram bra för endast en liten smackning och ett litet tryck med benen, Han har börjat hitta sin egen balans i traven under tiden han har blivit tömkörd och även galoppen har blivit lättare för honom. Så han börjar nog hitta sin ridhästkropp. Nu är han inte tre utan fyra så han är ju betydligt starkare och stadigare i sig själv än vad en treåring är. Detta får ju även ses som en andra inridning för inriden är han sedan tidigare, det märks nu.

Den här pållen börjar jag bli lite smått kär i faktiskt. Han har en vänlig personlighet, han är snygg att titta på och han är samarbetsvillig. Han visar tydligt om han inte är nöjd med något eller inte förstår men utan att vara dum. Som när han hade ont av vargtänderna då ställde han sig och sparkade med frambenen upp mot munnen vilket gjorde att vi snabbt kom fram till att det var något i just munnen som han inte var tillfreds med. Mycket tydligare än så kan nog inte en häst vara?? Han känns helt enkelt som en vettig häst!!




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar