fredag 28 augusti 2015

Uteritt

Harry och jag red ut på riktigt i torsdags. På riktigt innebar att vi inte kunde se stallet där vi red och att vi red längs med en trafikerad väg. Meningen var att vi skulle ha sällskap men nu blev det inte så och därför fick vi ge oss iväg på egen hand.

Vi red inte så långt längs med den trafikerade vägen men tillräckligt länge för att möta en bil som till att börja med inte hade en tanke på att sakta ned. Suven hade nog planerat att blåsa förbi oss i styva 70 men jag vinkade hysteriskt för att signalera att han skulle sakta ned, varpå han gjorde det typ mitt framför mulen på Harry. Jag tror dessutom att anledningen till avsaktningen var att han fick möte av en bil som kom från andra hållet, kanske  han någonstans i sin mycket lilla hjärna förstod att det inte skulle funka att blåsa förbi ett styck 600 kg häst samtidigt som han höll på att få möte av en annan bil?

Vad är det för fel på folk? Även om man inte känner till hästar eller deras beteende så kan man väl kanske någonstans förstå att levande varelser inte är helt att lita på. Man kan kanske se på hästen som en cykel, alltså potentiell fara för att det kan vingla till, eller?? Tydligen inte med tanke på att det är tal om att man ska behöva vara naken när man är med häst på en väg;)!

Hur som helst så kan man nog säga att Harry är rätt trafiksäker för han tog det hela med ett stort lugn, trots att han var ganska spänd. Efter mötet med bilen skrittade vi in på en liten grusväg med hus på varje sida. Där var det mycket att titta på för små oerfarna hästar, brevlågor, presenningar, trädgårdsstatyer och sist och faktiskt minst en pytteliten shettis som enligt Harry var det absolut läskigaste på hela vägen. Där vägen tog slut och gick över till en gräsväg eller banvall vände vi om och skrittade tillbaka. Sedan avslutade vi vår tur med galopp på grässträngen som går runt fältet utanför stallet.

Harry var ganska spänd under vår tur och smög fram vissa partier. Det känns som att han litar på mig rätt så bra för manar jag på honom med rösten och skänkeln så fortsätter han hela tiden framåt. Jag pratar väldigt mycket med honom hela och säger till honom att han är en modig och duktig häst!

Jag vill förtydliga att jag först longerade och red i paddocken en stund innan vi gav oss ut. Jag har ju blivit gammal och förståndig!! Efter ridturen var Harry helt slut och somnade nästan på stallgången. På fredag får han vila för då ska jag förhoppningsvis hoppa Metallic för Jacob. Vilket verkligen är på tiden!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar