tisdag 25 juni 2013

Lugna puckar

En vecka kvar på jobbet och det är mycket att göra färdigt innan semestern. Knatten går i hagen bakom trädgården och har semester redan nu, fusk!! I går kväll satt jag i loggian och studerade hästarna när dom "flockade" runt i hagen. Det är väldigt intressant att studera hästar när dom går tillsammans. På LCR är hagarna så små att dom inte kan gå fler än en i småhagarna och max två i dom större, så det är sällan jag ser min häst interagera tillsammans med andra hästar så här.

I Bästa Grannens hage går nu Knatten, Ture, Cavatin och ponnyn Vicky. De tre förstnämda står ju alla uppe på LCR annars och känner varandra lite, då de stått i hagarna bredvid varandra och socialiserat över stängslet. Vicky är helt ny för Knatten.

Cavatin verkar vara den som försöker hålla styr på flocken och som försvarar den som han tycker blir orättvist eller dumt behandlad. Han och Knatten kom bra överens med en gång och började direkt klia manke. När Knatten väl fick upp ögonen för Vicky blev han lite upprymd vilket Cavatin tyckte var opassande så då gick han i mellan och såg till så att Knatten höll sig ifrån Vicky. När Ture sedan skulle välkommna Knatten gick Cavatin mellan även där då Ture är rätt så bufflig och Knatten inte direkt uppskattade hans närmanden. Vicky pep och sparkade mest då både Ture och Knatten kom i närheten och tyckte att dom kunde hålla sig ifrån henne båda två.

I går verkade det dock som att Vicky och Knatten hade funnit varandra och att dom hyser någon form av ömsesidigt intresse. Dom höll sig i närheten av varandra men verkade inte riktigt övertygande någon av dom om dom verkligen ville det. Ett tag stod dom brevid varandra och viftade bort flugor. Sedan tröttnade Vicky och gick iväg och då hängde Knatten hela tiden efter henne tills hon fick nog och sparkade efter honom. Då gick Knatten i iväg från Vicky som då i sin tur började gå efter Knatten. Vi får väl se hur det ser ut i kväll när jag kommer hem igen.

En som Knatten verkligen inte vill vara i närheten av är Ture, så fort Ture närmar sig så går Knatten iväg. Ture är lite bufflig och Knatten verkar tycka att han är rätt så jobbig, där får han medhåll av Vicky tror jag. När man kommer in i hagen vill Ture ha full uppmärksamhet så även om man vill häsla på någon av de andra hästarna så slutar det med att Ture står och försöker att klia sig mot en. Här har alltså Knatten funnit sin överman i att ha noll koll på "din space" och "min space". Nu får han allt själv känna på hur det är!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar