lördag 26 januari 2013

Bommar

Gjorde en variant av en hippsonövning med bommar i dag. Som tur var kom jag ihåg sporrarna så Knatten var åter drömlik att rida. Helt plötsligt har han även slutat lägga över mig, vilket jag tolkar som att det högra bakbenet har stärkts och att han börjat arbeta bättre med det. Vi red kanske inte så länge som jag hade önskat eftersom jag inte var själv i ridhuset. Ibland går det inte riktigt att rida som man tänkt sig när man måste dela manegen med någon annan, speciellt om man ska rida bommar. På det stora hela så fick jag ändå gjort vad jag planerat. Jag hade bommarna på samma sätt som på bilden fast på den ena långsidan struntade jag i att lägga ut några bommar. Originalövningarna hittar ni här.

Jag började med att värma upp i skritt och trav. Jag travade över bommarna några gånger och varierade med att rida dom på volt eller följa fyrkanten. På långsidorna red jag i skänkelvikning, öppna, sluta och förvänd sluta lite sådär varierat. Jag red även en del serpentiner med cykelstyre svängning, dvs eftergift på yttertygeln i svängarna. På medellinjen gjorde jag en avsaktning, skrittade några steg och så trav igen.

När han kändes fin i traven galopperade jag över bommarna efter ungefär samma princip som i traven. Knatten rullade på utan några svårigheter och så vi hade nog ganska bra tempo och rytm från början. I morgon blir det morgonhoppning med Slipsen och M.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar